Trabzon ve Diyarbakır'da 2027 haccı ekip personeli sınavı yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2027 Yılı Hac Organizasyonu hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda, hac organizasyonunda görevlendirilmek üzere müracaatta bulunan personele yönelik “Ekip Personeli Sınavı”, 05-06 Ağustos 2026 tarihlerinde Trabzon’da, 10-11 Ağustos 2026 tarihlerinde ise Diyarbakır’da gerçekleştirildi.
Belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen sınavlarda, adayların hac organizasyonu sürecinde üstlenecekleri görev ve sorumluluklara ilişkin bilgi, yeterlilik ve göreve uygunlukları değerlendirildi.
Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlarımıza daha nitelikli ve etkin hizmet sunulması amacıyla gerçekleştirilen sınavların ardından başarılı olan personel, 2027 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında yapılacak görevlendirmelerde değerlendirilecek.