Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
16.06.2014

Besin Güvenliği ve Hijyen Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

 


2014 Yılı Hac Organizasyonu Ayniyat Ekibinde aşçı, aşçı yardımcısı ve yemekhane servis personeli olarak görevlendirilecek olan personele yönelik eğitim semineri 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde Afyon Korel Otel’de gerçekleştirildi. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü işbirliği ile yapılan eğitime 76 aşçı ve aşçı yardımcısı, 354 yemekhane servis personeli katıldı.

Seminerde verilen dersler şunlardır:

1-      Hac ibadetindeki sembollerin anlamı ve hac ibadetinin uygulanışı

2-      Haremeyn’de ikamet adabı ve kutlu yolculukta insani ilişkiler

3-      Hac’da sağlıklı beslenme ve önemi – sağlık riskleri ilişkisi (enfeksiyonel hastalıklar, MERS)

4-      Besin hijyeni

5-      Aşçının nitelikleri görevleri ve sorumlulukları

6-      Genel depolama hizmetleri

7-      Genel pişirme yöntemleri

8-      Kırmızı ve beyaz etlerin hazırlanması ve pişirilmesi, Sebzelerin hazırlanması ve pişirilmesi

9-      Standart yemek tarifeleri

10-   Hazırlama ve pişirme aşamalarında hijyeni sağlama yolları

11-   Servis personelinin nitelikleri, görevleri ve sorumlulukları

12-   Servis ilkeleri

13-   Servise hazırlık

14-   Porsiyonlama ilkeleri ve porsiyon kontrolü

15-   Bekletme ve servis aşamalarında hijyeni sağlama yolları

16-   Bulaşık yıkama ve çöplerin kaldırılması