Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
25.10.2024

2025 Yılı Hac Organizasyonu sağlık personeli test sınav yerleri belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 Yılı Hac Organizasyonu sağlık personeli test sınav yerleri belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında sağlık personeli olarak görev almak isteyen adaylara yönelik test sınavı yerleri açıklandı.

Buna göre; 2025 Yılı Hac Organizasyonu Sağlık Personeli Test Sınavı, 9 Kasım 2024 tarihinde yapılacak.​

SINAVA İLİŞKİN HUSUSLAR

I- SINAVIN ŞEKLİ, KONULARI, YERİ VE ZAMANI

A) Sınavın Şekli

2025 yılı hac organizasyonu sağlık ekibinde görevlendirilmek üzere müracaat eden personelden;

1. Test sınavına tabi branşlardaki tüm personelin sınavı 09 Kasım 2024 saat 14:00'te Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Batman, Bolu, Bursa Diyarbakır, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van, bölge merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Test sınav sonucunda puan üstünlüğüne göre oluşturulacak liste üzerinden Başkanlıkça belirlenecek oranda personel ile Doktorlar, diş hekimleri, eczacılar, diyetisyenler, fizyoterapist ve psikologlar duyurusu bilahare yapılacak tarih ve bölge merkezlerinde mülakata çağrılacaktır.

2. Test sınavı tek bir oturum halinde yapılacak, sınava girmeyen/giremeyen adaylar için yeni bir sınav yapılmayacaktır.

3. Test sınavı 09 Kasım 2024 günü saat 14:00'te başlayıp 15:00'te sona erecektir. Saat 14:00'ten sonra gelen adaylar test sınavına alınmayacaktır.

4. Adaylar test ve mülakat sınavına girerken “Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı ve onaylı kimlik (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli geçici kimlik belgesi) ibraz etmek zorundadırlar. Sınava girebilmek için bunların dışında başka bir belge kabul edilmeyecektir. Yukarıda sayılan kimlik belgelerinden herhangi biri ve sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar test sınavına alınmayacaktır.

5. Cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera, kayıt depolama, veri aktarma, akıllı kol saati vb. cihazlar ile çanta, ruhsatlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek bir nesneyle sınava girişe kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu nesnelerle sınıf/salonlara girdiği tespit edilenler hakkında sınav icra komisyonunca tutanak tutulacak ve bu adayların sınavı iptal edilecektir.

6. Sınava girecek adaylar tükenmez kalem, kurşun kalem, yumuşak silgi ve kalem açacağını yanlarında bulunduracaklardır.

7. Her bir adayın cevaplaması gereken soru adedi 50'dir. 1-35 arası her adayın cevaplaması gereken ortak sorular, kalan 15 soru ise (36-50) her bir adayın soru kitapçığında yer alan kendi branşına göre cevaplandırması gereken alan sorularıdır.

8. Test sorularının puan değerlendirmesi her bir soru için 2 puan üzerinden yapılacaktır. Değerlendirmede yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

9. Test sınavında hatalı veya eksik kodlamanın sorumluluğu adaya aittir. Branş alanı dışında kodlama yapanların, kitapçık türü, ünvan kodu ve T.C kimlik numarası alanlarını kodlamayanların veya hatalı kodlayanların, adı ve soyadını yazmayanların, imzasını atmayanların cevap kâğıtları değerlendirmeye alınmayacaktır.

10. Adayların sorular veya cevap şıkları ile ilgili notlar tutarak dışarıya çıkartmaları yasaktır.

B) Test Sınavı Konuları

Dini bilgiler, genel kültür, genel sağlık ve mesleki alan bilgileri.

II. SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

1. Test sınavına giriş için “Sınav Giriş Belgesi" alma işlemleri adaylar tarafından “ http://hac.gov.tr" internet adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

2. Sınav ile ilgili yapılacak tüm duyuru ve tebligatlar Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinden yapılacak olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III. DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1. Test sınav sonuçları, cevap kağıtlarının Başkanlık merkezinde optik okuyucuda okutulmasını müteakip Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinde ilan edilecektir. Başkanlıkça belirlenecek oranda personel en yüksekten aşağıya doğru puan sıralaması yapılarak, bilahare bildirilecek yer ve tarihte mülakata alınacaktır.

2. Adayın, test puanı 70 ve üzeri olsa dahi mülakat puanı 70 (yetmiş) puandan az olan personel başarısız sayılarak görevlendirmeye esas başarı sıralamasına alınmayacaktır.

3. Test ve mülakat sınavına tabi tutulan personelin başarı sıralaması; test ve mülakat puan ortalamaları alınarak, test sınavına tabi olmayan (doktorlar, diş hekimleri, eczacılar ve diyetisyenler, fizyoterapist ve psikologlar)  personelinin başarı sıralaması ise mülakat sınavında aldıkları puanlar dikkate alınarak en yüksek puan alandan başlamak üzere oluşturulacak sıralama listesi üzerinden yapılacaktır.

4. Test sınavın değerlendirilmesinde hatalı soru/sorular çıkması durumunda soru grubundaki adaylar lehine doğru kabul edilecektir.

5. Yapılan test ve mülakat sınav sonuçları 2025 Yılı Hac Organizasyonu görevlendirmelerinde geçerli olacaktır.

IV. SINAV SONUÇLARI, İTİRAZLAR VE DİĞER HUSUSLAR

1. Test sınavı sonuçları Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden ilan edilecektir.

2. Adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını sınavın yapıldığı tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde, sınav sonuçlarına ait itirazlarını ise sınav sonuçların açıklanmasından itibaren 7 (yedi) gün içerisinde T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adreslerinin yer aldığı ıslak imzalı yazılı dilekçelerini Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığına ulaştırarak yapabileceklerdir. Faks ve e-posta ile gönderilen ve yukarıda belirtilen süre içerisinde ulaştırılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların sonucu itiraz sürelerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaylara bildirilecektir.


SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>​​