16.07.2022

Mekke'de Şehitleri Anma, Hatim ve Dua Programı Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Mekke ve Medine’de "15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitleri Anma, Hatim ve Dua Programı" düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ile Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Müezzin Kayyımı Şükrü Asıleren okudukları çift sala ile başladı. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar okuduğu Kur'an-ı Kerim’in ardından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Denetim, Gözetim ve Rehberlik Ekip Başkanı olarak Mekke'de bulunan Fatih Mehmet Karaca katılımcılara hitap etti.​ ​​Karaca'nın konuşmasının ardından programda ilahiler okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaş başta olmak üzere tüm şehitler için okunan hatimlerin duasını, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt yaptı.

Kurt, duasında şu ifadelere yer verdi:
"Allah'ım; üzerinde yaşamış olduğumuz toprakları bize vatan olarak bırakan, kanlarıyla canlarıyla emanet eden bütün ecdadımızın ruhlarına da hediye ediyoruz vasıl eyle Ya Rabbi. Allah'ım, bizleri şehitlerimizin emanet ettiği vatanı hakkıyla koruyanlardan eyle. Ruhları için niyet edip okuduğumuz, Bedir'den Çanakkale'ye, Uhud'dan Malazgirt'e, İstanbul'un fethinden 15 Temmuz'a ve farklı zaman dilimlerinde hain terör örgütleri tarafından şehit edilmiş olan bütün kardeşlerimizin ruhlarına hediye ediyoruz vasıl eyle Ya Rabbi. Bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, şehitlerin kanını düşünen ve onların emanetlerine hakkıyla sahip çıkanlardan eyle Ya Rabbi. Bizleri bir daha 15 Temmuz gibi hain kalkışmalarla imtihan etme Ya Rabbi."

Programa, hacılarımız, ekip başkanları ve personeli, kafile başkanları, din görevlileri ve kadın irşat görevlileri katıldı.​