Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
09.03.2020

2020 Hac Organizasyonu Din Görevlileri Eğitim Semineri Başladı...

2020 yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek din görevlilerine yönelik eğitim seminerlerinin ilki 9 Mart 2020 tarihinde 780 personelimizin katılımıyla Antalya'da başladı.


2020 yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek din görevlilerine yönelik eğitim semineri 9 Mart 2020 tarihinde Antalya ilinde İl Müftüsü Osman ARTAN'ın selamlama konuşması ile başladı. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN'ın açılış konuşması ve sunumuyla devam eden program 780 personelimizin katılımıyla 14 Mart 2020 tarihine kadar devam edecektir.

​6 gün boyunca yoğun bir şekilde devam edecek eğitim seminerinde, Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarının ibadetlerini sağlık, güven ve huzur içerisinde yerine getirebilmeleri için din görevlilerimize, görev ve sorumluluklarının yanında organizasyonun işleyişi hakkında bilgi verilecek. Ayrıca etkin ve verimli iletişim, ilk yardım teknikleri ve pratik Arapça eğitimleri de verilecek. Eğitim seminerimiz Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet KARACA, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman SARI, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı, Esma ERTEN, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd ÖZEL, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeleri, Daire Başkanları ve alanında uzman eğitimcilerin katılımı ile gerçekleştirilecektir.​