22.07.2018

Medine'de Hacılarımız İçin Fetva İrşat Faaliyetleri Aralıksız Devam Ediyor...

Medine Fetva ve İrşat Ekibi, çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar (19-22 Temmuz tarihleri arasında) 29 kafilede 5404 hacıya irşat hizmeti verilmiştir. Hacı adaylarımızın irşat hizmetlerine yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenmiştir.

İrşat hizmetleri çerçevesinde hacılarımıza Medine'de yapacakları görevler ve ziyaretlerle ilgili aydınlatıcı bilgiler verilmiştir. Programlarda genel dini konular, Allah ve Resulüne itaat, Allah ve Peygamber sevgisi, ümmet olma bilinci, haccın, birlik ve beraberliğin önemi gibi konular işlenmiş, programların sonunda hacıların çeşitli konulara dair dini soruları cevaplandırılmıştır. Medine İrşat Ekibi, Ankara İl Müftüsü koordinatörlüğünde, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Tahir TURAL ve Dr. Abdulkadir ERKUT, Adana İl Müftüsü Hasan ÇINAR, Çanakkale İl Müftüsü Arif GÖKÇE, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA, Giresun İl Müftüsü Muhittin O​​RAL görev yapmaktadır.

Kadınlara yönelik hizmetler ise Kadın İrşat Sorumlusu; İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR ve Ankara Müftülüğü Uzman Vaizi Zehra TUNCEL tarafından yerine getirilmektedir. Kadın irşat hizmetlerinde önemli bir yer tutan Ravza ziyaretleri, tercümanlarımız İstanbul Ümraniye KKÖ Fatma KARAMAN ve Batman KKÖ Gülbahar YILDIRIM ve kafilelerdeki kadın irşat görevlilerimiz tarafından yürütülmektedir.