Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
11.06.2014

2014 Yılı Hac Organizasyonunda Görevlendirilecek Din Görevlilerine Umre Eğitim Programı

 


2014 Yılı Hac Organizasyonunda görevlendirilecek tecrübesiz din görevlilerine, Umre eğitim programı düzenlendi. 28 Mayıs-3 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen Umre eğitim programıyla, Hac organizasyonunda din görevlisi olarak görevlendirilecek personelin, yerinde uygulamalı olarak eğitilmesi ve Hac ile ilgili uygulamaların pratik olarak öğretilmesi hedeflenmektedir. Eğitime 477 tecrübesiz din görevlisi katılmış olup, görevlilerimize 2 kafile başkanı ve 11 tecrübeli din görevlisi rehberlik etmiştir.

Eğitim programı tecrübesiz din görevlilerinin Ankara Esenboğa Havalimanı' nda toplanmasıyla başladı. Havalimanında, uçakta ve Suudi Arabistan' a girişte yapılacak iş ve işlemler, otele yerleşim, ilk umre, ziyaret yerlerine intikal ve irşat hizmetleri, kafile başkanları ve tecrübeli din görevlilerince aşama aşama anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi.

Uygulamalı eğitimlerin yanında, otelde seminer şeklinde eğitimlerin de yer aldığı programda; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem KELEŞ, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver GÜNENÇ, Cidde Din Hizmetleri Ateşesi Süleyman SARI, Hac ve Umre Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Fatih KURT, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK ve Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI tarafından dersler verildi.

Programın Mekke bölümü; haccın provası olarak Arafat intikali, Müzdelife-Mina-Cemeratgüzergahının yaya olarak geçilmesi ve otele ulaşılmasıyla tamamlandı.

Medine bölümünde ise Mescid-i Nebevi, Ravza-i Mutahhara, Cennet-ül Baki, yakın mescitler, Uhud, Kuba, Kıbleteyn ve Yedi Mescitler ziyaretlerindeki intikal ve irşat hizmetleri uygulamalı olarak gösterildi.