Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
21.03.2012

2012 yılı hac protokolü imzalandı

 


 


İki ülke arasında Hac döneminde uygulanacak kural ve prensipleri belirleyen protokolün imzalanması sonrası konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 2011 yılında hacca gitmek için bir milyondan fazla kişinin başvuru yaptığını hatırlatarak, 2012 yılında Türkiye’ye verilen 74 bin kişilik hacı kotasının yetersiz olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Başkan Görmez, Avrupa ülkelerinden kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına da Diyanet şemsiyesi altında ayrı bir kota verilmesini talep etti.

Hacda yaşanan sıkıntıların da ele alındığı ikili görüşmelerde, özellikle Müzdelife’de yaşanan intikal sorunlarının aşılabilmesi için sorunlu bölgeye bir üst geçidin inşa edilmesi de gündeme geldi.

Suudi Arabistan Hac bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan hac protokol imza törenine Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender bin Muhammed ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanı sıra, Başkan yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Hac ve Umre Genel Müdürü Ergun Yücel, THY Genel Müdürü Dr. Temel Kotil, T.C. Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen, Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdulkadir Özkan ve Suudi yetkililer katıldı.