09.05.2023

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hacı adaylarıyla bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da Keçiören Mustafa Asım Köksal Camii’nde “Hacı Adayı Eğitim Programı”nda hacı adaylarıyla bir araya geldi

Keçiören Mustafa Asım Köksal Camii’nde düzenlenen Hacı Adayı Eğitim Programı’nda hacı adaylarına seslenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Beytullah, Mescid-i Nebevi ve Ravza-i Mutahhara denildiğinde kalplerin farklı attığını söyledi.

İslam'ın farzlarından biri olan hac ibadetinin hem mali hem bedeni ibadet olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin bir hadis-i şerifinde, “Yeryüzünde ziyaret edilmeye değer üç mabet vardır. Bunlardan birincisi Kabe-i Muazzama, ikincisi Mescid-i Nebevi, diğeri de Kudüs’teki Mescid-i Aksa’dır.” buyurduğunu aktardı.

“Cenab-ı Hak, Kabe'ye yüz sürmeyi nasip eylesin inşallah”

Hacca gitmek için yıllardır kura bekleyenlerin de olduğunu anımsatan Başkan Erbaş, “Sizlerin içinde de yıllardır bekleyip kurası çıkmayan, az bekleyen, çok bekleyen oldu ama çıktı elhamdülillah. Kurası çıkmayıp da ahirete irtihal edenler oldu. Allah onlara rahmet eylesin. Onlar müracaat ederek, yazılarak üzerlerine düşen vazifeyi yaptılar. Sizlere kura çıktı, sevinç gözyaşları döktünüz. Çıkanlar da gözyaşı döküyor, çıkmayanlar da gözyaşı döküyor. Yani mutluluk gözyaşları var, üzüntü gözyaşları var.” diye konuştu.

Hacı adaylarının müracaatlarını yaparak ilk adımlarını attıklarını belirten Başkan Erbaş, “Hac yoluna girdiniz. Oraya ulaşmayı Cenab-ı Hak nasip eylesin, Beytullah'a ulaşmayı, Kabe'ye yüz sürmeyi Rabbim nasip eylesin inşallah. Arafat'ta, Müzdelife'de, Mina'da ibadetlerinizi güzel bir şekilde yapabilmeyi, Arafat'ta vakfeye durabilmeyi, orada ellerimizi açıp Rabbimize yalvarıp yakarmayı hepimize nasip eylesin. Cenab-ı Hak, yapacağımız haccımızı, umremizi, ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah.” niyazında bulundu.

Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ve Keçiören’de bulunan yaklaşık bin hacı adayının da katıldığı programda, Başkan Erbaş Kur’an-ı Kerim tilavet etti, ardından öğle namazını kıldırdı. Başkan Erbaş, namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet etti.