Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
29.12.2017

2018 Yılı Hac Protokolü İmzalandı...


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2018 Yılı Hac Organizasyonu’na ilişkin temaslarda bulunmak üzere gittiği Cidde'de beraberindeki heyetle Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cidde kentinde Tahir Benten ile gerçekleştirdiği görüşmede hac veya umre ibadetini eda etmek üzere Suudi Arabistan'a gelen Türk hacı adaylarına sunulan hizmetlerle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Her yıl hac mevsimi başlamadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan Hac Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantıda, 2017 Yılı Hac Organizasyonu’nda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

2018 yılında hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adaylarının rahatlıkla ibadetlerini yapabilmeleri için kapsamlı bir hazırlık yaparak Suudi yetkililerle görüşen Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, ulaşım, sağlık, konaklama, hacı adayların pasaportlarıyla ilgili prosedürlerin iyileştirilmesi gibi pek çok konuda yapılacak çalışmaları detaylı bir şekilde ele aldı.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, Diyanet İşleri Başkanlığı Cidde Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yetkililer yer aldı.