25.11.2019

Hac ve Umre Hizmetleri Bölgesel Bilgilendirme Semineri Antalya'da Yapıldı...

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Antalya, Isparta ve Burdur İl, İlçe Müftüleri ve personellerinin katılımıyla Hac ve Umre Hizmetleri Bölgesel Bilgilendirme Seminerlerinin İkincisi Antalya'da yapıldı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Antalya, Burdur ve Isparta illerinden il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, murakıplar ve din görevlilerinin katılımı ile “Hac ve Umre Hizmetleri Bölgesel Bilgilendirme Semineri" Antalya Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını yapan Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN bu seminer için Antalya ilini seçen Genel Müdürlüğümüze teşekkür ederek tüm katılımcılara “Hoşgeldiniz.” dedi . Sonrasında kürsüye davet edilen Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmasında şunları söyledi: “Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu hizmetlerin vatandaşlarımız arasında çok fazla bilinmemesi veya yanlış ve eksik tanıtılması sebebiyle yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla taşra teşkilatına yönelik “Hac ve Umre Hizmetleri Bölgesel Bilgilendirme Semineri" için buradayız. Genelde Başkanlığımız hizmetleri, özelde ise Genel Müdürlüğümüz hizmetlerini öncelikle teşkilatımıza tanıtmak, teşkilatımızın teklif ve önerilerini alarak Genel Müdürlüğümüzün hizmetlerini daha iyi nasıl tanıtabiliriz?, Hizmetlerimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz? Gibi hususları sizlerle görüşüp fikir alıp verişinde bulunmak istiyoruz." Sizlerin bu süreçte katkılarınızı bekliyoruz.

Hac ve Umre hizmetleri üç sac ayağı olan bir hizmettir: Bunlar; Cenab-ı Allah'ın yardımı, ekip ruhu, tecrübe ve rehberlik olarak tanımlayabiliriz. İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde, hac ve umrede başarı elde ediliyor. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ın konuşmasından sonra Başkanlığımız Hac Hizmetleri ve İşleyişi, Kudüs ve Kudüs Bağlantılı Umre Turları ile Başkanlığımız Umre Hizmetleri ve İşleyişi hakkında bilgilendirmeler ve genel değerlendirme yapıldı.

Hac ve Umre Hizmetleri Bölgesel Bilgilendirme Seminerine Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin il müftüleri ve personelleri katıldılar.

Program İl Müftüsü Osman ARTAN’ın Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Daire Başkanlarına yapmış olduğu plaket takdiminin ardından sonra erdi.