Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
24.11.2019

2019-2020 Yılı Umre Organizasyonunda Grup Oluşturan Görevliler Semineri Başladı...

​Başkanlığımız Umre Organizasyonuna grup oluşturarak katkı sağlayan 359 personelin katılımı ile Antalya Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Tesislerinde 24-25 Kasım 2019 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir.

Başkanlığımız Umre Organizasyonuna grup oluşturarak katkı sağlayan 359 çalışan ve emekli personelin katılımı ile Antalya Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Tesislerinde 24-25 Kasım 2019  tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir. 

Seminer, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN, Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd ÖZEL, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma ERTEN ile Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN'ın katılımıyla gerçekleşmiştir. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN​​, selamlama konuşmasını Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN yaptı. Sonrasında kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI "Umreye gidenler sadece seyahat amaçlı gitmiyor. Orada Resulullahın izlerini arıyor. Umre sünnet olsa da insan hayatında dönüm noktasıdır. Kişinin manevi dünyasını değiştirmesine fırsat verir. Umre kişisel açıdan manevi gelişim yolculuğudurUmreye gidenler Resulullahın sokaklarında dolaşmıyor. Yaşadığı zamanda yolculuğa çıkmak istiyor. Bu nedenle umrecilerimize bu manevi iklimi yaşatabilmek için görevlilerimizin Siyer-i Nebi'yi çok iyi bilmeleri gerektiğine vurgu yaparak umremiz bir af sözleşmesi olmalı" dedi.​ Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise​ konuşmasında“​"Allah katında kıymet ve değerini öğrenmek istiyorsan, seni hangi işte ikame ettiğine ve hangi halde tuttuğuna bak! Din görevlisi muallimdir.​ ​Din görevlilerimizin bu bilinçle hareket ederek görevin etkin, verimli ve başarılı bir şekilde yapılmasının öneminden bahsetti." Seminere katılan personel ile umreci sayısının artırılması ve organizasyonun geliştirilmesi hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur.