Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
27.06.2019

2019 Yılı Hac Organizasyonu Fetva, İrşat ve Eğitim Çalıştayı Yapıldı...

2019 Yılı Hac Organizasyonu Fetva, İrşat ve Eğitim Çalıştayı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın başkanlığında yapıldı.

2019 Yılı Hac Organizasyonunda hacı adaylarımıza yönelik irşat faaliyetlerini yapacak ve onların fıkhi problemlerine yardımcı olacak Fetva, İrşat ve Eğitim Ekibi üyeleri için "Fetva, İrşat ve Eğitim Çalıştayı"​ 27 Haziran 2019 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Toplantı Salonunda yapıldı. Çalıştaya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman TIRAŞÇI, Dr. Burhan İŞLEYEN, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Remzi BİRCAN, Daire Başkanları Esma ERTEN, Muhammed Zeyd ÖZEL, Yaşar ÇAPÇI ve Fetva, İrşat ve Eğitim Ekibi üyeleri katıldı.

Yapılan müzakerelerde fetva birliğinin önemine değinilerek, farklı uygulamalardan mümkün olduğunca uzak kalınması ve hac yolcuları için fıkhi çeşitlilikten kaynaklı karışıklıkların ortadan kaldırılmasının önemine vurgu yapıldı. Hacı adayları için istisna bir zaman dilimi olan bu yolculuğun bir milat olması gerektiği ve manevi dünyalarını yeniden imar etmelerinde irşat hizmetinin çok önemli bir yere sahip olduğu hususu üzerinde durularak, irşat hizmetlerinde işlenecek konular belirlendi.